dijous, 17 de novembre del 2011

GRAN FESTA DE LA TARDOR!!

DIA 5: 24 DE NOVEMBRE

Hui li ha tocat al cinema! 
Aquest matí hem pujat a l'atobús cap a Ontinyent per a vore  "Kiricú", película que els companys d'Escola Valenciana ens havien organitzat. Que bé ho hem passat!
Ahir vesprada vam fer roses i aquesta matí ens les hem menjat mentre veíem les històries de Kiricú. Estaven tan bones se les hem acabades.
Després hem esmorzat i cap a casa! L'any que ve més.
Bé, en açò acabem aquesta gran festa de la Tardor.

Marian Llàcer Pla

DIA 4: 23 DE NOVEMBRE
Encara en un poc de ressaca pel dia que ahir ens va oferir Inés i per les setmanetes que portem, les mestres hem arribat aquest matí i de seguida...Mans a l'obra! Hem preparat la fruita per a l'esmorzar: Hui tocava menjar-se la de l'expossició. Sort que hem tingut un ajudant! Ei! que jo també estava, eh? Per això està ahí el meu caqui a mig pelar!
Quan hem acabat d'esmorzar li ha tocat al codony. Cristina ens ha ensenyat la recepta i l'ha fet davant de nosaltres: Codony, llima,sucre i...CODONYAT! Aquesta vesprada l'hem dut a casa per a catar-lo.
Després de dinar han segut roses: dacsa, oli, sal, aigua, oració màgica de bruixa piruixa i....
Xaaaaaaaaan: ROSES! Que bones! Encara que hem estat tota la vesprada no n'hi havien prou. Les mestres aquesta nit en casa en tindrem que fer...Estem cansades... Menudes setmanetes portem! Aquest cap de setmana passat parlava amb la meua cunyada Maite, li contava la setmana que ens venia damunt. Em mira tota seriosa i em diu: Sols vos falta fer ROSES i així el dijous dia complet. I clar...
És una sorpresa que tenim per a demà per als nostres amics i amigues de primària. Les compartirem? Uiiiiiiiis on anem demà?

Marian Llàcer Pla 
DIA 3:  22 DE NOVEMBRE
Hui és el Dia de la Música. Per això hem anat a visitar “La Nau” lloc on assaja la música Vella d’Albaida més coneguda com El Gamell.


Allí ens esperava Inés i ens ha contat coses molt interessants sobre el so i els instruments musicals.

També ens havia preparat instruments musicals i lo millor és que els hem pogut tocar! Hem començat amb els de vent. Primer vent metall: trombó, trompeta, trompa i hem vist una tuba. Després hem provat amb els de vent fusta: clarinet i flauta travessera, encara que els hem vist tots.
                Fins i tot hem tocat el piano i també el contrabaix!

Però com sempre el reis són els de percussió...Ens faltaven mans! I a les mestres ulls!
Ho hem passat molt bé. Gràcies nebodeta per aquest matí. Ens ha agradat molt i si vols...Altre any repetirem!
Marian Llàcer Pla
*Quan hem eixit la iaia de Mireia de 4 anys ens esperava al restaurant amb caramels. Després hem passejat pel mercat i comprat codonys per a demà fer codonyat.

DIA 2: 18 DE NOVEMBRE

Ahir no vam poder torrar les carabasses, no va parar de ploure en tot el dia. Aquest matí hem pogut vore el Benicadell i hem passat el dia en molt de nervi...Sabem que la Senyora Castanyera viu en una casa prop d'Albaida, entre la Covalta i el Benicadell. Si plou, de vegades li és molt difícil baixar.
No hem pegat la becadeta de costum, no podíem! Mirant la porta sense parar...Aiiiis que si que ve...Aiiiis que ens canvia l'oratge...
Bé està lo que bé acaba. Jesús ens ha torrat les castanyes que la Senyora Castanyera ens ha dut. Que bones estaven! Això si! Abans hem tingut que ballar i cantar...Ella menejava el peuet i feia bona cara.
Clar, com totes les famoses, la Senyora Castanyera també té un club de fans que no han pogut evitar preguntar per "Marrameu". Ella molt educadament ens ha dit que li ha eixit una núvia en Agres i que fa uns dies que no sap d'ell però ens ha assegurat que l'any que ve no fallarà.

*Pose baix del títol dia i número perque tenim un final de mes molt mogut i en aquest missatge que porta per títol "Gran festa de la Tardor" aniré posant cadascuna de les activitats que anem realitzant.

Marian Llàcer Pla

DIA 1: 17 DE NOVEMBRE

Demà és la Castanyera. Aquest matí de cop i volta s’ha posat a ploure però de totes formes les carabasses s’havien de torrar. La senyora fornera ens havia dit que sols coía hui i com el dijous que ve anirem a Ontinyent al cinema...
Quan els xiquets i xiquetes han entrat a classe els hem explicat perque no aniríem al forn. Era una llàstima, ja que era el final de tot el procés: les havíem plantat al nostre hort, cuidat, collit i ara tocava coure-les. Els i les de 4 i 5 anys recordaven quan van anar el curs passat. Intentarem repetir l'experiència el curs que ve per a la classe de 3 anys.
De totes formes tots i totes estaven molt contentes. Els marrameus ens esperaven a classe amb molta alegria i ganes de berenar aquesta vesprada carabassa.
*Pose baix del títol dia i número perque tenim un final de mes molt mogut i en aquest missatge que porta per títol "Gran festa de la Tardor" aniré posant cadascuna de les activitats que anem realitzant.
Marian Llàcer Pla

5 comentaris:

  1. Quines cares mes gracioses!

    Reme

    ResponElimina
  2. MAGRADAT LA CASTANYERA I TOCAR ELS INSTRUMENS.
    TINC GANES DE ANAR AL SINEMA.

    IKER SINC ANYS 5

    (de les faltes ja s'encarregarà sa mare, je,je)

    ResponElimina
  3. Ha sigut un plaer coneixer a aquests xiquets tan meravellosos, jo ho he passat genial amb ells i les seues mestres.
    L'any que ve us espere amb nous instruments i noves coses que ensenyar-vos.
    Molts besets per als xiquets de Covalta.
    Inés.

    ResponElimina
  4. De segur que algún nano d'eixos toca d'aci uns anys al Gamell.

    ResponElimina
  5. Iker: Ja ho tenim ahí! Demà al cinema...I ja saps que menjarem si ens deixen, no? Aquesta vesprada amb la nostra oració màgica de bruixa piruixa ens han eixit superbones! ;)
    Inés: Va estar molt bé, i els xiquets i xiquetes del Covalta ho van passar millor. S'ho anotem per al curs que ve ;)
    Anònim: De segur! Però de totes formes en que estimen la música i respecten l'ofici de músic ens conformem.
    Marian

    ResponElimina