L’escola està oberta des d’ahir. Quines ganes teníem de vore’ns i quantes coses que contar-se. Anem a començar un nou trismestre amb molts projectes. El primer que vam fer és llevar del corredor la decoració de Nadal que tant ens havía costat. L’arbre fet en bricks anava a ser transplantat on li tocava: al contenidor groc.
Algunes de nosaltres tenim un arbre a casa, si és de plàstic ja toca guardar-lo, però i si és natural?. Hem de saber que aquesta no és una tradició típica dels nostres pobles: ve de països nòrdics. Escollien l'avet més gran i sense tallar-lo l'engalanaven i penjaven regals com a significat de pau i de reconeixement al propi arbre, ja que era i és fonamental en la subsistència de la comunitat.
El dia 31 de gener és el dia de l’arbre. Fa poc que les nostres serres han patit molt, sols cal mirar cap a “La Font del Patge” quan anem pels carrers d’Albaida. Heu pensat alguna vegada que en tots els arbres naturals de Nadal podríem fer un bosc?.
Marian Llàcer
Molt bé!
ResponEliminaA l'escola és on hem de transmetre eixa idea de la sostenibilitat. Fer un arbre en materials de rebuig i, després, tancar el cercle tot reciclant els brics és una activitat certament potent -a nivell visual, manipulatiu i conceptual- que transmet als més menuts que les coses poden tenir moltes utilitats i que, quan ja no se li'n troben més, cal reciclar-les per a que continuen la seua vida "útil" i no acaben a l'abocador. Una experiència molt ben pensada, molt ben aconseguida i molt ben escrita!
Didac
Gràcies Dídac pel teu comentari.
ResponEliminaTu saps i per cert molt bé, que totes les activitats que pensem estan fetes en "intencionalitat".
Marian