dijous, 23 de desembre del 2010

Per Nadal, cada ovella al seu corral

L’ escola és tancada
hi ha llum al carrer
la família
saluda al carter.

Que tinga un bon dia
que hui és Nadal!
¿No té una carteta,
no té una postal?.

Li done una carta
de la seua filla Mar
que des de l’escola
li diu: Bon Nadal!!
Bofill, F; Puig,A; Serrat,F.
-Aquest poema l’hem personalitzat i l’hem enviat a casa de cada xiquet i xiqueta d’infantil per a felicitar el Nadal a totes les families d’educació infantil del Covalta.-

Ahir va ser una vesprada molt especial, acabàvem la setmana d’activitats de Nadal cantant  i recitant.
A les 15’00 hores estàvem al saló d’actes de l’institut vell tots i totes vestides de pastoretes per a cantar. El saló estava molt ple, hi havia gent per tots els costats i no en cabien més: mares, pares, iaios, iaies...estaven tots i totes, més que una festa d'escola, era la festa del barri!! Estàvem un poc nervioses però  ho vam fer d’allò més bé. Que podem fer si som uns-unes artistes?
Després actuaren els nostres companys i companyes de primària, Pau (el seu mestre de música) es ha ensenyat unes nadales molt xules. Ja fa uns Nadals que la gent espera fins al final i és que els majors de l’escola (els-les de 6é) sempre ens fan alguna de les seues.
Ahir ens esperava una sorpresa: ens havien dit que estaven en una final d’un concurs i que per això veuríem l’actuació en una pel·lícula, però en les imatges que ens mostrava el projector es van declarar en rebel·lia i ens deien que no cantàvem, que estaven farts: tots els anys igual. Pau i Dídac no sabien com eixir d’aquesta i allí estaven discutint cara la pantalla i de cop decideixen anar a la pel·lícula i quan entren dins de la pel·li desapareixen els xiquets i apareixen els mestres ... Difícil d’explicar, però va ser una passada i en poder farem un enllaç per a que tots i totes pugam gaudir de nou o per primera vegada d’aquesta actuació.
Gràcies Dídac una vegada més has fet que el festival de Nadal del Covalta siga totalment diferent al de la resta d’escoles.


       Marian

3 comentaris:

  1. Un escrit molt complet, al igual que ahir el festival de Nadal. Bocabadà estava de veure el que esta ocorrent, pensava tot l’estona Dídac és un artista com pot fer açò amb els i les xiquetes. Quina sort he tingut d’estar allí!!!!

    Cris

    ResponElimina
  2. Va com va... Tens una idea, penses que és una gran idea i te poses a treballar. Mai no saps com acabarà tot però comences a engrescar-te, comences a engrescar al personal i, sense massa bé saber com, la cosa comença a funcionar... El muntatge "Nadala rebel" ha estat, certament, reeixit. Tot va eixir brodat: el video (quin treball més prodigiòs feren els i les alumnes de 6è!), els aspectes tècnics (àudio, projecció...), els efectes especials (eh, Marian!)... i també la nostra actuació, que el Pau i jo li tiràrem moltes hores d'assaig! I, tot amb tot, el gran esforç de pensar-lo i, sobretot, de fer-lo realitat, es veu recompensat amb escreix quan veus les cares de sorpresa i d'alegria de tothom. Paga la pena, ja ho crec! Com dius, un altre Festival de Nadal que serà recordat per sempre més. això és tota una satisfacció. Entre tots, de mica en mica i cadascú aportat allò què sap fer millor, anem construint i completant la història d'aquesta humil però peculiar i molt especial escola.

    Bones vacances!

    Didac

    ResponElimina
  3. Com no Didac, tenies que superar-te encara més.Ara si que has sorprés, fer creure a tots els xiquets la realitat de la película, no se com descriure la cara dels xiquets, no se si tu t adonares com els pares que estavem amb ells.Estaven meravellats.Gracies per les teues idees i com els ensenyes als xiquets amb els teus teatres.Aprenen molt i no ho pareix, seguix aixi.
    Leti

    ResponElimina