divendres, 17 de desembre del 2010

Tirisiti...Tirisiti


En arribar Desebre, una màgia desperta entre nosaltres, al pensar que el Nadal és prop. Carrers plens de llums, adornades balconades,  reunions amb la família, nadales… En definitiva, un fum de tradicions que ens omplin de felicitat any rere any.
I des de l’escola… Una gran feina per a totes les mestres, per poder transmetre als nostres alumnes eixa il·lusió del Nadal.
                        Una activitat arrelada al cicle d’infantil, és la visita al Betlem de Tirisiti: un teatre de titella de peu i vareta, on es barregen elements tradicionals i religiosos, com el naixement de Jesús i l’arribada dels Reis de l’Orient, amb elements populars i característics d’Alcoi, com l’entrada de moros i cristians.
I com no, aquest any, no podíem fallar. Ben abrigats i abrigades i amb les motxilles a l’esquena, el dijous 16 de desembre, prenguérem rumb cap a Alcoi per visitar Tiristi de nou. I, bocabadats i bocabadades, esperàrem que s’obrira el teló.
Des de molt antic i dins d'aquestes veïnes terres de la Mariola…”. Amb aquestes paraules la narradora donava inici a la representació i, tot seguit  l’aparició dels personatges: Tirisiti continua clavant-se amb tots i fent de les seues; Tereseta no el deixa en pau i continua fent-li passades; els moros i cristians girant l’esquadra a la ciutat d’Alcoi; la família sagrada fugint i amagant-se allà on poden....
Un cop acabada la fantàstica funció, pujàrem a l’autobús ben satisfets i satisfetes i amb el caramel a la boca, desitjant de tornar el curs que ve.
En fi, una divertida i tradicional representació amb mes de 100 anys d’història que ens ha fet gaudir i riure a grans i menuts.
BON NADAL A TOTS I A TOTES!!
Àgueda

1 comentari:

  1. Àgueda m'agrada molt l'escrit, sembla una activitat molt divertida! gràcies per compartir-les i enhorabona als mestres que les fan possibles.

    ResponElimina