diumenge, 1 de maig del 2011

El que sembres, colliràs

El dia de la mare sempre es celebra el primer diumenge de maig.
El del treballador el dia 1 de maig des del 1889. Es va decidir a París, en un congrés obrer. La vaga era l’instrument que empraren per a que la patronal acceptara la jornada de 8 hores. Va ser tot un èxit.
Hui és dia del treballador i dia de la mare. Ha de ser un dia especial per a tots i totes, si eres dona més: segur que compleixes algun dels requisits per a celebrar el dia de hui.
Les mestres d’infantil som les primeres que ensenyem a treballar, formem xicotets treballadors i treballadores del dia de demà, de ahí la necessitat de fer la nostra feina bé. Pense que si tenim cura del nostre treball, si el mimem, raonem, consensuem, el sentim…Aconseguirem que tots i totes estimen i vulguen fer el que fan.
Per a poder  potenciar un ensenyament-aprenentatge actiu i participatiu, d’apendre a compartir i afavorir relacions entre diferents cultures, respectar i participar en feines de grup, establir relacions entre el medi i les activitats humanes, desenvolupar la comunicació i sociabilitat del grup, valorar el treball en equip i la solidaritat...tot açò i més ho aconseguim amb una sola activitat: “L’HORT ESCOLAR” amb tot el que suposa de preparació per part de les mestres dins i fora de l’horari escolar.
Els-les xiquetes veuen que si sembren amb estima, si tenen cura i respecten el que fan prompte tenen fruit i el disfruten: resultat d’un treball ben fet.
Les mestres d’infantil sembrem i esperem que la nostra collita done el dia de demà mitjançant els-les nostres alumnes un fruit sobretot molt feliç.

Marian Llàcer Pla

2 comentaris:

  1. El cabet a la faena!!!!
    Que millor forma de donar exemple, fins i tot treballar l’1 de maig...
    espere que continuem sembrat i collint.

    Cris

    ResponElimina
  2. Quantes coses aprenen els alumnes de nosaltres, les mestres, i quantes coses aprenem nosaltres dels nostres xiquets i xiquetes!

    Encarna

    ResponElimina