dijous, 2 de febrer del 2012

Més de cent motius


"Perquè en aquest aniversari fem bon record dels milers i milers d'alumnes que han estudiat als nostres centres en la seua pròpia llengua. Perquè en  ens cal retre un homentage a l'esforç del professorat que ha fet possible la normalització del valencià. Perquè  hem de continuar demanant més valencià a les escoles, a l'administració, als mitjans de comunicació...Perquè ens hem de sentir orgullosos del model d'escola compromesa amb el nostre entorn, amb la nostra cultura i amb la nostra gent. Una escola valenciana i de qualitat.  Perquè hem de ser revindicatius, hem d'exigir a l'administració la nostra dignitat i hem de fer valdre davant la societat el nostre compromís i el nostre treball. Perquè hem de dir prou als decrets de plurilingïsme que intenten eliminar la nostra llengua..." Josep Andrés Timor
He copiat aquestes paraules del nostre company del Martínez Valls d'Ontinyent. No he trobat altra forma més clara de dir el perquè hem d'anar a la trobada.

Enguany celebrarem la XXV Trobada d'escoles valencianes de la Vall d'Albaida el dissabte 31 de març a OntinyentTindrà un marcat caire reivindicatiu, sense deixar de banda els eixos principals al voltant dels que sempre ha girat la festa de defensa de l'ensenyament en valencià.
Les mestres d'infantil del Covalta tenim en comú que totes som alumnes d'escola pública i ara mestres de la mateixa. Sempre hem acudit a la festa de les escoles de la Vall!. Independentment del lloc on hem estat i de la tasca que hem fet: com alumnes, com a mestres, organitzant, ajudant...
Com diu Joan Colomo a la seua cançó, a les trobades ens trobem  gent que mira el sol, gent  que es mira el melic,  gent que no en té prou, gent que ven el seu esperit, gent com tu i com jo, gent amb i  sense raó, si estàs amb mi i vols venir... Anem!!!
Marian

5 comentaris:

  1. Clar que si!! Cal anar a la nostra trobada, a la vint-i-cinquena, la llengua ens uneix, és per a mi el símbol d’identitat grupal més important, ara més que mai necessitem que el nostre futur, les xiquetes i xiquets continuen pensant i somiant en valencià.
    Cris

    ResponElimina
  2. Ens hem de trobar tots i totes a Ontinyent el dia 31 de març. Apunteu-ho en l'agenda!!

    Encarna

    ResponElimina
  3. No se si aniran molta gent. M'han dit que enguany estara molt fluixa la trobada.
    Vicent

    ResponElimina
  4. La gent compromesa amb el Valencià estarem una vegada més en la festa de la nostra llengua, per tant hem d’anar.
    Cris

    ResponElimina
  5. Vos he vist al periòdic de hui. Força valentes!
    Maria

    ResponElimina